Mitja Jeršič, harmonikar in klaviaturist

Mitja Jeršič, je akademsko izobražen glasbenik, harmonikar in klaviaturist. Po končani nižji glasbeni šoli v Radovljici pri učitelju Tomažu Cilenšku, se je glasbenih veščin učil pri prof. Ernu Sebastianu, nato pa je študij harmonike nadaljeval na Deželnem konzervatoriju v Celovcu, pri prof. Roman Pechmannu. Poleg harmonike, so ga skozi celotno glasbeno pot zanimali tudi ostali inštrumenti, klavir in sintetizatorji zvoka, kitara, v nižji glasbeni pa je igral tudi trobento.

Uskovnica TNP
Trška gora
Belo nad Medvodami
Studio Artisan
SBS Lavrica
Belo nad Medvodami
Vinarstvo Doppler
SBS Lavrica
Home sweet home
168E3195-A0D5-45BD-AF5F-CA2A77093306
DSC06765
2021_12_bozicno_novoletni_koncert_Velike_Lasce_foto_Bostjan_Podlogar_21
Foto Mitja 9
Mitja igra harmoniko
Mitja igra
Vaje, vaje, vaje …
Fotosession na Lavrici
Mitja igra harmoniko
Mitja in harmonika
Mitja na harmoniki
Strogost in nasmeh je moja vrlina, fantje!
DSC09115
previous arrow
next arrow

Najbolje se počuti v bendu, za klaviaturami, zelo rad pa se s harmoniko sprehodi čez različne žanre, od klasike, jazza do šansonov, še posebej rad pa na harmoniko prireja aranžmaje modernih skladb. Pri Slovenski turistični agenciji je bil izbran, da s slovensko glasbo zastopa državo na vseh večjih turističnih sejmih v Evropi in širše v svetu. Leta 2013 je v šovu Slovenija ima talent prišel v polfinale s priredbo Vivaldijeve Nevihte.

Redno sodeluje s pevko in partnerico Anjo Baš, igral je v bendu Angee, nastopal v tango kvintetu Astorpia, spremljal šansonjerki Alenko Vidrih, Jerco Mrzel, Jureta Ivanušiča, igral na različnih protokolarnih sprejemih kot solist na harmoniki ter sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbeniki.

Od leta 2015 harmoniko poučuje na glasbeni šoli Kranj ter glasbeni šoli Radovljica.

Član Kranjcev je postal v začetku leta 2021, ko so ga fantje izbrali na avdiciji in je zamenjal Roka Kranjca.

Translate »