Mitja Jeršič, harmonikar in klaviaturist

Mitja Jeršič, je akademsko izobražen glasbenik, harmonikar in klaviaturist. Po končani nižji glasbeni šoli v Radovljici pri učitelju Tomažu Cilenšku, se je glasbenih veščin učil pri prof. Ernu Sebastianu, nato pa je študij harmonike nadaljeval na Deželnem konzervatoriju v Celovcu, pri prof. Roman Pechmannu. Poleg harmonike, so ga skozi celotno glasbeno pot zanimali tudi ostali inštrumenti, klavir in sintetizatorji zvoka, kitara, v nižji glasbeni pa je igral tudi trobento.

Uskovnica TNP
Trška gora
Belo nad Medvodami
Studio Artisan
SBS Lavrica
Belo nad Medvodami
Vinarstvo Doppler
SBS Lavrica
Home sweet home
168E3195-A0D5-45BD-AF5F-CA2A77093306
DSC06765
2021_12_bozicno_novoletni_koncert_Velike_Lasce_foto_Bostjan_Podlogar_21
Foto Mitja 9
Mitja igra harmoniko
Mitja igra
Vaje, vaje, vaje ...
Fotosession na Lavrici
Mitja igra harmoniko
Mitja in harmonika
Mitja na harmoniki
Strogost in nasmeh je moja vrlina, fantje!
DSC09115
previous arrow
next arrow

Najbolje se počuti v bendu, za klaviaturami, zelo rad pa se s harmoniko sprehodi čez različne žanre, od klasike, jazza do šansonov, še posebej rad pa na harmoniko prireja aranžmaje modernih skladb. Pri Slovenski turistični agenciji je bil izbran, da s slovensko glasbo zastopa državo na vseh večjih turističnih sejmih v Evropi in širše v svetu. Leta 2013 je v šovu Slovenija ima talent prišel v polfinale s priredbo Vivaldijeve Nevihte.

Redno sodeluje s pevko in partnerico Anjo Baš, igral je v bendu Angee, nastopal v tango kvintetu Astorpia, spremljal šansonjerki Alenko Vidrih, Jerco Mrzel, Jureta Ivanušiča, igral na različnih protokolarnih sprejemih kot solist na harmoniki ter sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbeniki.

Od leta 2015 harmoniko poučuje na glasbeni šoli Kranj ter glasbeni šoli Radovljica.

Član Kranjcev je postal v začetku leta 2021, ko so ga fantje izbrali na avdiciji in je zamenjal Roka Kranjca.

Translate »