Mitja Jeršič – harmonikaš, klaviaturist, vokalist

Mitja Jeršič

Emocionalno, ritmično, virtuozno

harmonika, klaviature, vokal

Mitja Jeršič, je akademsko izobražen glasbenik, harmonikar.

Po končani nižji glasbeni šoli v Radovljici pri učitelju Tomažu Cilenšku, se je glasbenih veščin učil pri prof. Ernu Sebastianu, nato pa je študij harmonike nadaljeval na Deželnem konzervatoriju v Celovcu, pri prof. Roman Pechmannu. Poleg harmonike, so ga skozi celotno glasbeno pot zanimali tudi ostali inštrumenti, klavir in sintetizatorji zvoka, kitara, v nižji glasbeni pa je igral tudi trobento.

Najbolje se počuti v bendu, za klaviaturami, zelo rad pa se s harmoniko sprehodi čez različne žanre, od klasike, jazza do šansonov, še posebej rad pa na harmoniko prireja aranžmaje modernih skladb. Pri Slovenski turistični agenciji je bil izbran, da s slovensko glasbo zastopa državo na vseh večjih turističnih sejmih v Evropi in širše v svetu. Leta 2013 je v šovu Slovenija ima talent prišel v polfinale s priredbo Vivaldijeve Nevihte.

Redno sodeluje s pevko in partnerico Anjo Baš, igral je v bendu Angee, nastopal v tango kvintetu Astorpia, spremljal šansonjerki Alenko Vidrih, Jerco Mrzel, Jureta Ivanušiča, igral na različnih protokolarnih sprejemih kot solist na harmoniki ter sodeloval z mnogimi slovenskimi glasbeniki.

Od leta 2015 harmoniko poučuje na glasbeni šoli Kranj ter glasbeni šoli Radovljica.

Član Kranjcev je postal v začetku leta 2021, ko so ga fantje izbrali na avdiciji.

Translate »